B2B şirketlerinin %83'ü dijitalleşme bütçesini artıracak
B2B üreticileri, müşterilerinin beklentilerini karşılamak için bu yıl dijital dönüşümlerini hızlandırmayı planlıyor. Bunların en az yüzde 83'ü dijital iş stratejilerine yapılan yatırımlar için bütçelerini artıracak. Bunu yaparken, yeni gelir akışlarından yararlanmayı umuyorlar.
Bu bulgular , Intershop ve Evident tarafından yaptırılan ve Copperberg tarafından en az 250 milyon Euro cirolu 50'den fazla Avrupalı B2B üreticisiyle yürütülen anket raporundan alınmıştır. B2B üreticileri dijitalleşmeye yatırım yapmaya istekli. Ankete katılanların yüzde 41'ine göre, bunun nedeni genişleme ve yeni gelir akışlarından yararlanma ihtiyacıdır.
Üreticiler ayrıca, dijital çözümlere küresel geçiş nedeniyle yeni iş modelleri (yüzde 24) oluşturma ihtiyacı hissediyorlar. Ek olarak, yüzde 19'u dijital araçların uygulanmasıyla üretkenliği, geliri veya maliyet düşürmeyi artırmak istiyor.
Dijitalleşmeye yatırım yapmak
Bu B2B şirketlerinin dijitalleşmeye yatırım yapmaya istekli olduğu gerçeği, dijital iş stratejilerine yatırım için bütçelerine bakıldığında ortaya çıkıyor. Üreticilerin en az yüzde 83'ü bu yıl bütçelerini yüzde 20'ye kadar artıracak. Daha küçük bir grup geçen yılla aynı bütçeyi sürdürecek (yüzde 15), üreticilerin yüzde 2'si ise bütçelerini yüzde 1 ila 20 oranında azaltacak.
'B2B üreticilerinin %24'ü dijital iş stratejileriyle pazar lideri olmak istiyor.'
Ankete katılanların en az yüzde 71'i, kuruluşlarının 2022'de dijitalleşmeyi bir sonraki seviyeye taşıma konusunda iddialı olduğunu söyledi. Bu grubun yüzde 24'ü dijital iş stratejileriyle pazar lideri olmak istiyor.
Dijital olgunluk
Önde gelen kuruluşların çoğu, bu hedeflere ulaşmak için gereken bir dijital olgunluk düzeyine sahiptir. En az yüzde 44'ü dijital araçlarının rakipleriyle eşit olduğunu düşünürken, yüzde 31'i şimdiden önde ve yüzde 2'si çok ileride olduklarını söylüyor.
'Üreticilerin B2B müşteri deneyimlerini optimize etmek için teknolojilere yatırım yapması gerekiyor.'
Copperberg Genel Müdürü Lisa Hellqvist, "Cevaplar, üreticilerin B2B müşteri deneyimini daha da optimize etmek ve uzun vadede küresel rekabet etmek için uygun teknolojilere yatırım yapma ve insan kaynaklarını artırma ihtiyacının altını çiziyor" diyor.
Ortak e-ticaret çözümleri
Üreticiler, şirketlerini dijitalleştirmek için halihazırda çözümler kullanıyor. Şu anda, ankete katılanların yüzde 58'i e-ticaret çözümleri kullanıyor. Yaygın olarak kullanılan bir araç Elektronik Veri Değişimidir (katılımcıların yüzde 59'u bunu kullanır), daha fazla potansiyel müşteri ve satış oluşturmak için dijital pazarlama araçları da yaygın olarak kullanılır (yüzde 59).
Katılımcıların çoğu, dijital stratejilerini geliştirmek için kuruluş ve müşteriler için satış sürecini basitleştirmeye yönelik araçlara baktıklarını belirtiyor. Karmaşık ürünleri satmak için yapılandırma-fiyat-teklif (CPQ) sistemleri ve self servis işlevli dijital müşteri portalları, birçok şirketin aradığı çözümlerdir (her ikisi de yüzde 36). Veri platformlarından da (yüzde 37) çevrimiçi satış sürecinin daha kişiselleştirilmiş ve veri odaklı hale gelmesine yardımcı olacak bir çözüm olarak bahsedildi.
'Bilgi, e-ticaretin katalizörü olduğu akıcı ve şeffaf olmalıdır.'
“Müşterilerin satın alma tercihleri ürünler yerine sonuçlara doğru kayarken, hizmet işletmeler için gelir modelinde kritik bir parça haline geliyor. Müşteri çevrimiçi bilgi arayacak ve ayrıca envanter ve parçaların tamamen kullanılabilir olmasını bekleyecektir; Copperberg'den Lisa Hellqvist raporda , e-ticaretin bir katalizör olduğu bilgiler akıcı ve şeffaf olmalıdır” dedi .
0 Yorumlar
Yazıyla ilgili görüş, öneri, bilgi ve sorularınızı belirtiniz. ( Lütfen yorum yazarken ; Türkçeyi düzgün kullanmaya, argo kullanmamaya özen gösteriniz. Reklam amaçlı link vermeyiniz. Önceki yorumlardan birine cevap verecekseniz, '@cevap verdiğiniz kişi ismi' şeklinde belirtmeniz anlaşılırlığı arttıracaktır. )