Keşfedildi - Şu Anda Dizine Eklenmiş Değil Sorunu

 

Google, 'Keşfedildi - şu anda dizine eklenmiş değil' Durumunun Sonsuza Kadar Sürebileceğini Söyledi

Google Arama Konsolu Dizin Kapsamı raporundaki 'Keşfedildi - Şu anda dizine eklenmedi', arama motoru her sayfayı dizine eklemediği için potansiyel olarak sonsuza kadar sürebilir.

Tarandı - şu anda dizine eklenmiş değil


Google, Search Console'un Dizin Kapsamı raporundaki 'Keşfedildi – Şu anda dizine eklenmedi' durumunun sonsuza kadar sürebileceğini önermektedir, çünkü web'deki her sayfanın dizine eklenmesinin garantisi yoktur.

Bu, 18 Şubat'ta kaydedilen Google Arama Merkezi SEO ofis saatleri hangout'unda belirtilmiştir.

Davor Bobek adlı bir kişi, Google'ın Arama Avukatı John Mueller'e 'Keşfedildi - Şu anda dizine eklenmedi' mesajı ve ne kadar sürmesinin beklenebileceğini sormak için canlı yayına katılıyor.

Bu mesaj, sayfanın Google tarafından bulunduğu, ancak henüz taranmadığı anlamına gelir.

Google'ın bir sayfayı var olduğunu bilmesine rağmen taramamasının çeşitli nedenleri vardır.

Teknik sebeplerden dolayı olabilir. Google, URL'yi taramaya çalışmış ancak site aşırı yüklenmiş olabilir. Bu durumda Google, taramayı daha sonraki bir tarih için yeniden planlayacaktır.

'Keşfedildi – Şu anda dizine eklenmemiş' mesajının başka bir nedeni, web sitesinin Google'ın görüşüne göre belirli bir kalite eşiğini karşılamaması olabilir.

Google, her web sayfasını taramak ve dizine eklemek için herhangi bir garanti vermez.

Google, dünyanın en büyük şirketlerinden biri olmasına rağmen, bilgi işlem gücü söz konusu olduğunda kaynakları sınırlıdır.

Google'ın web'i taramak için kullandığı bilgi işlem kaynakları, değerli ve kaliteli olduğu düşünülen web siteleri için ayrılmıştır.

Bu amaçla, 'Keşfedildi - Şu anda dizine eklenmedi' durumu muhtemelen sonsuza kadar sürebilir.

Mueller, bir sonraki bölümde okuyabileceğiniz yanıtında bu kadarını söylüyor.

Google Dizin Kapsamı Raporu: 'Keşfedildi - Şu Anda Dizine Eklenmemiş'

Mueller, web sayfalarının keşfedilip dizine eklenmeden ne kadar süre kalacağı sorulduğunda şöyle diyor:

"Bu sonsuza kadar olabilir. Bu, tüm sayfaları taramadığımız ve dizine eklemediğimiz bir şey. Ve her şeyi dizine eklememiş olmamız herhangi bir web sitesi için tamamen normaldir.

Ve özellikle daha yeni bir web sitesinde çok fazla içeriğiniz varsa, o zaman bir süre için birçok yeni içeriğin keşfedileceğini ve dizine eklenmeyeceğini varsayıyorum.

Ve sonra zaman içinde genellikle bir tür yer değiştirir, sanki gerçekten taranmış veya gerçekten dizine alınmış gibi, aslında web sitesinin kendisine daha fazla odaklanmanın gerçekten bir değeri olduğunu gördüğümüzde. Ama garanti değil."

Peki, Google'ın keşfettiği ancak dizine eklemediği çok sayıda sayfanız varsa ne yapabilirsiniz?

İçeriği olduğu gibi bırakmak ve bir gün dizine eklenmesini ummak yerine, genel kalitesini iyileştirmek için web siteniz üzerinde çalışmaya devam etmelisiniz.

Mueller şöyle devam ediyor:

“Yani bu bakış açısından, biraz beklemeniz gerektiğini ve tarama ve indeksleme ile aniden her şeyin daha iyi olacağını söylemem değil. Dahası, web sitesinde çalışmaya devam etmek ve sistemlerimizin daha fazla tarama ve dizine eklemenin bir değeri olduğunu anlamasını sağlamak ve ardından zamanla daha fazla tarama ve dizine ekleme yapmak gibi.”


Yorum Gönder

0 Yorumlar