Biyometrik İzin Doğrulama

 

Biyometrik izin doğrulama – Çevrimiçi güvenlikte yenilik


Makine öğrenimi ve yapay zeka üzerinde gelişmiş biyometrik doğrulama sistemleri gibi teknolojilerin gelişmesiyle birlikte kuruluşlar da dijitale doğru ilerliyor. Alışveriş yapmaktan ve başka şeyler satın almaktan banka hesabı açmaya kadar her işletme, insan çabalarını azaltmak için çevrimiçi bir sistem kullanır. Teknoloji yardımıyla dijital kimlik doğrulama ile tüm müşteri ihtiyaçları karşılanabilmektedir.

Teknolojik gelişmeler, hem kullanıcılar hem de spam gönderenler için birçok fırsat yarattı. Zaman geçtikçe, çevrimiçi zorbalık bu günlerde yaygınlaşıyor. Müşterileri kolaylaştıran teknolojinin olumsuz yan etkileri de vardır.

Kimlik kontrolleri, siber suç vakalarını önlemek için mükemmel bir çözümdür. Dolandırıcılar çok fazla deneyime sahiptir ve kendilerini sistem hatalarından ayırarak sistemin kullanımı için rekabet ederler.

Yapay zekaya dayalı biyometrik çözümler o kadar karmaşıktır ki, dolandırıcılar sisteme erişemez ve işletmeye güvenlik hissi verir.

Biyometrik Doğrulama

Biyometrik izin Doğrulama nedir?

Biyometrik izin doğrulama, hesaplara, dijital cüzdanlara, sosyal ağ sitelerine ve çok daha fazlasına erişimi olan seçilmiş müşterilere dayalı en iyi kimlik doğrulama hizmetidir.

Biyometrik doğrulama sistemleri, gerçek zamanlı biyolojik kayıtlara ve bir veri tabanına girilen verilere dayanmaktadır. Firmaların yükselmeden önce müşterilerini tanıdıkları en etkili takip yöntemidir.

3D animasyon algılama, test sırasında bir kişinin bulunup bulunmadığını veya kırmızı görüntüleri kullanarak belirlemeye çalışan biyometrik kimlik doğrulama sürecinin en önemli parçasıdır.

Bu, çok faktörlü kimlik doğrulama vb. kimlik doğrulama işleminin yerini almaya hazır en verimli ve korumalı kimlik doğrulama hizmetidir.

Biyometrik Doğrulama Türleri

Biyometrik testler, bireyin kimliğini belirlemek için bireyin fiziksel özelliklerine dayanmaktadır. Biyometrik doğrulama özelliklerinin farklı türleri vardır, en sık kullanılan türleri aşağıda listelendiği gibidir.

  1. Parmak izi doğrulama:

Parmak izleri neredeyse bir asırdır hukuk pratiğinde kullanılmaktadır. Bu bölümün konusu, kimlik doğrulamanın kullanıcı kimliğiyle ilişkili parmak iziyle eşleşen parmak izlerini ifade ettiği parmak izi sertifikasıdır.

2. Yüz doğrulama

Yüz tanıma sistemi teknolojisi, bir kişinin yüzünü dijital bir görüntü veya video çerçevesinden, son kullanıcıların genellikle gerçek hizmetler aracılığıyla kullandığı bir yüz havuzuna dönüştürebilir.

3. Ses Tanıma: Ses tanıma, bireyi tanımak ve kimliği doğrulamak için insan sesini kullanan biyometrik bir doğrulama yöntemidir.

  1. Göz Tanıma: Göz tanıma, bir kişinin göz tanımasının bir veya her iki görüntüsü için statik örüntü tanıma yöntemlerini kullanan, yapay zeka tabanlı bir biyometrik doğrulama mekanizmasıdır.

Biyometrik Onay Doğrulamanın Avantajları

Çevrimiçi dolandırıcılıkları ve spam göndericileri önleyin:


Siber suçlar bugünlerde anlamsız. İnsanlar teknolojide ilerlediler. Bu nedenle, herhangi bir kötü organizasyonu mahvedebilecek çevrimiçi dolandırıcılık isteyen birçok insan var. Dolandırıcılık ve istenmeyen e-postaların tespiti, herhangi bir çevrimiçi işletme için zor bir iştir. Sahtekarlığı tespit etmenin en iyi yolu, kullanıcıyı e-postayla değil biyolojik örneklerle gerçekten ikna etmektir.

Çünkü yüz hatları herkese özeldir ve ihlal edilemez, bu da onu daha güvenli kılar. Her çevrimiçi işletmenin müşterilerini tanıması ve doğrulaması ve sadık müşterileri dolandırıcılardan filtrelemesi önemlidir.

Bu dolandırıcılar ayrıca hesapları hacklemek için biyometrik doğrulama güvenlik katmanını atlamaya çalıştılar , ancak kolayca tespit edildiler.

Biyometrik Onay Doğrulamasının Kullanımı:

İstatistiksel analizin kullanımı artık kamu ve özel sektörde yaygındır.

Her çalışanın zamanını ve kapsamını takip etmek için çok güvenilir bir dokümantasyon sistemi vardır. Şirketler, bu işi günlük olarak yapmak için bir profesyonel kiralamalı ve doğruluğu belirsizdir.

Çalışan katılımını izlemenin en kolay ve en uygun yolu, ofislerinize bir biyometrik kimlik doğrulama sistemi entegre etmektir.

Bu sistemde tüm çalışanlar yüz, iris, parmak izi veya el gibi biyometrik kaynaklar aracılığıyla kayıt altına alınmaktadır.

Bundan sonra, ancak kimliklerini kontrol edip doğruladıktan sonra ofise girebilirler.

Ayrıca bireysel giriş ve çıkış zamanlarını da takip eder.

Özet: Dijital dünyada, dolandırıcılar ve ağ işletme sahipleri arasında bir savaş vardır ve her ikisi de modern yapay zeka liderliğinde hayatta kalabilmek için en son teknolojiyi kullanmak zorundadır. Bu nedenle biyometrik kimlik doğrulama, dolandırıcılık ve spam ile mücadele için en iyi çözümdür. İnsanların benzersiz özellikleri, dolandırıcıların hesaplarına erişmesini zorlaştırıyor.

İşletmeler ayrıca müşterilerinin verilerini güvende ve emniyette tutmak için yüksek teknolojili bir güvenlik katmanı sağlamaktan da faydalanacak.



Yorum Gönder

0 Yorumlar