WordPress WebP Varsayılan Olacak

 

WordPress, Varsayılan Öneriye Göre WebP'yi Yeniden Düşünüyor

WordPress, son derece tartışmalı WebP by Default özelliğini resmi olarak yeniden değerlendirme kararını duyurdu.

WordPress, yeni özellik için aldığı ateşli muhalefet nedeniyle otomatik WebP görüntü oluşturma teklifini yeniden gözden geçirdiğini duyurdu. Duyuru, sonraki adımlar için daha iyi bir karar verebilmek için WordPress topluluğu tarafından ortaya konan önerileri resmi olarak araştıracaklarını kaydetti.

WordPress WebP Formatı Vasrayılan Olacak

WebP'yi Varsayılan Olarak Etkinleştirme

WordPress başlangıçta, bir web sitesinde kullanılan her görüntünün birden çok sürümünü ve bu görüntülerin WebP sürümlerini otomatik olarak oluşturacak bir özellik ekleme önerisini duyurdu.


Yeni özelliğin amacı, yayıncıların WordPress'e resim yüklemesini kolaylaştırmak ve WordPress'in optimize edilmiş WebP sürümleri çıkarmasına izin vermekti. Yeni WebP formatı, dosya boyutunu küçültmeye ve her WordPress web sitesinin performansını artırmaya yardımcı olacaktır.

Yeni WebP özelliğiyle ilgili endişeler hızla ortaya çıktı, çünkü çoğu kişi, bazı sitelerin bir milyona kadar ek görüntüyü arşivlemek için disk alanının hızla tükeneceğini belirledi.

WordPress ekosistemindeki bazıları, özelliğin otomatik olarak açılan bir özellik olarak gönderilmemesini önerdi. Özelliğin varsayılan olarak kapatılmasının tercih edileceğini söylediler.

WordPress Tasarım Hedefleriyle Çatışma

Yeni WebP özelliğini varsayılan bir kapalı durumda gönderme önerisi , kutudan çıktığı gibi minimum yapılandırmayla çalışan bir tasarım hedefi olan Seçenekler değil, Kararlar olarak bilinen WordPress felsefesine aykırıydı.

WordPress, resmi felsefi ifadelerinde beş ana tasarım hedefini özetliyor

Bunlar aşağıda ifade edilmiştir:

  1. Kullanıma Hazır Fonksiyonel
  2. Kullanıcıların Çoğunluğu İçin Tasarlandı
  3. Seçenekler Değil Kararlar (Geliştiriciler Kullanıcı Adına Karar Verir)
  4. WordPress Temel Özelliklerine Kullanıcıların %80'inin İhtiyaç Duyması Gerekir
  5. Tüm Görevleri Basitleştirin

Seçenekler Değil Kararlar felsefesi, WordPress tarafından WebP özelliğinin varsayılan olarak "açık" olarak ayarlanmasını ve bu özelliği kapatmak için bir kullanıcı arabirimi ile birlikte gönderilmemesini haklı çıkarmak için özellikle alıntılanmıştır.

Bu tasarım felsefesinin söylediği şey:

“Karar verirken ilk olarak göz önünde bulundurduğumuz kullanıcılar bunlardır. Bu düşüncenin harika bir örneği yazılım seçenekleridir.

Bir kullanıcıya bir seçenek verdiğinizde, onlardan bir karar vermelerini istersiniz. Bir kullanıcı seçeneği umursamadığında veya anlamadığında, bu sonuçta hayal kırıklığına yol açar.

Geliştiriciler olarak bazen her şey için seçenekler sunmanın iyi bir şey olduğunu düşünüyoruz, asla çok fazla seçeneğiniz olamaz, değil mi? Sonuçta bu seçimler, ortalama son kullanıcının hiç ilgilenmediği teknik seçimler oluyor.

Akıllı tasarım kararları vermek ve teknik seçimlerin ağırlığını son kullanıcılarımıza yüklemekten kaçınmak geliştiriciler olarak bizim görevimiz.”

Yıkıcı bir özelliği kapatmanın kolay bir yolu olmadan gönderme olasılığı, WordPress ekosistemi boyunca alarm zilleri çalmaya başladı.

WordPress üzerinde çalışan Google yazılım geliştiricisi Adam Silverstein, 28 Mart 2022'de duyurulan yeni WebP işlevi için Seçenekler Değil Kararlar hedefinden bahseden kişidir ( WebP'yi Varsayılan Olarak Etkinleştirme ).

İlke, birden fazla seçeneğe sahip bir ürün oluşturmak külfetli olduğundan, geliştiricilerin seçenekler hakkında kullanıcılar adına kararlar vermesinin daha iyi olduğunu belirtir.

Bu tasarım hedefi, her WordPress kurulumunun kutudan çıktığı gibi çalışmasını ve kullanıcıların çoğunluğu için işlevsel olmasını sağlamanın genel felsefesine uyuyor.

WordPress Topluluğundan Muhalefet

Teklife yönelik son derece tutkulu bir yorum bölümünde, yorum yapanların çoğu, yayıncıların disk alanının bitmesi ve en kötü ihtimalle işlevsel olmayan web siteleriyle karşılaşma olasılığı ve web'lerinden daha fazla disk alanı satın almak zorunda kalmaları nedeniyle önemli ölçüde daha yüksek masraflar görme olasılığı karşısında endişeye kapıldı.

WordPress, WebP Özellik Dağıtımını Yeniden Değerlendirdiğini Duyurdu

Bugünkü duyuruda, WordPress çekirdek geliştiricisi Adam Silverstein, WordPress topluluğunun endişelerini kabul etti ve bir sonraki adımın teklifi yeniden değerlendirmek ve daha kabul edilebilir seçeneklerle geri dönmek olacağına söz verdi.

O yazdı:

“Performans ekibi geri bildirimleri duydu ve topluluğun endişelerini ciddiye alıyor.

Topluluğun yardımıyla, veriye dayalı ek araştırmalar yürütmeye çalışacağız. Bulgularımıza dayanarak, varsayılan olarak WebP'yi etkinleştirmek için önerilen yaklaşımımızı yeniden değerlendireceğiz."

Açıklamada, ek WebP görüntüleri oluşturmanın disk depolama etkisini araştıracakları ve WebP'nin e-posta istemcileri, RSS okuyucuları ve tembel yükleme gibi diğer işlevlerle uyumluluğuyla ilgili ayrı bir endişe olacakları belirtildi.

WebP özelliğinin disk depolama durumları üzerindeki etkisini araştırmak için GitHub deposu :

"Bu sorun, çok fazla dosya oluşturan yeni WebP'yi varsayılan olarak etkinleştirme özelliğiyle ilgili endişelerle ilgili araştırma ve analiz içindir.

Birçok kullanıcı, artan barındırma maliyetlerine, disk alanının (veya "inode'ların") tükenmesine veya yedeklemenin başarısız olmasına neden olan görüntü dosyalarının sayısının iki katına çıkarılmasından endişe duyuyordu.

Yukarıdaki araştırma tamamlandıktan sonra, WordPress, WebP özelliğinin varsayılan olarak açık veya kapalı olmasını yeniden değerlendirmenin yanı sıra özelliği açmayı veya kapatmayı kolaylaştıracak bir kullanıcı arayüzü düşünmeyi taahhüt etti.

WordPress Topluluk Yanıtı

WordPress topluluğu, bunların haberlerini ezici bir çoğunlukla olumlu yorumlarla karşıladı.

Tipik bir yorum:

“@adamsilverstein güncellemesi için teşekkürler, her zaman olduğu gibi önceki gönderiden gelen geri bildirimleri çok nazik bir şekilde ele aldınız ve Performans ekibinin bu ek test ve araştırmadan öğrendiklerini sabırsızlıkla bekliyorum ve WordPress'in ileriye dönük olmasını sağlamak için gösterilen tüm çabaları takdir ediyorum. ve CMS alanında rekabetçi.”

Genel olarak, WordPress ekosistemi, WebP teklifinin etkisini yeniden değerlendirmek ve yayıncılar üzerinde zararlı bir etkisi olabilecek bir karara acele etmemek için iyi bir karara varmak için fevkalade çalıştı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar