Mojo Vision Göz Takibi

 

Mojo Vision Göz Takibi, Ekran Özellikli Kontakt Lenslerini Gerçeğe Bir Adım Yaklaştırıyor

Bir çubuk üzerinde lens demosu bana Mojo Vision'ın akıllı bağlantılarının nasıl çalışabileceğini gösterdi. Bir sonraki adım, göz içi testtir.

Görüş alanımda küçük yeşil çizgilerle bir dizi açılır yön işareti beliriyor. Döndüğümde, kuzeyin hangi yönü olduğunu görebiliyorum. Bunlar bir pusula üzerinde, küçük bir MicroLED ekrana yansıtılan, bir kontakt lensin üzerine yerleştirilmiş, gözümün önünde bir çubuk üzerinde tutulan işaretler. 

Takip Lensi


CES 2020'de pandemiden önce daha önce denediğim bağımsız ekran özellikli bir lens olan Mojo Lens, şirketin nihayet dahili test için hazır olduğunu söylediği bir formda geri döndü.

Mojo Vision'ın en son prototip lensini, şirket bir sonraki dahili geliştirme aşamasına hazırlanırken Manhattan şehir merkezindeki bir ofis binasında test ettim . Mojo'nun kontakt lensleri hala günlük kullanım için onaylanmamış olsa da, bu lensler yolda bir başka adımdır ve şirketin 1.0 sürümüne dahil edilecekler için tamamlanmış teknoloji paketini temsil eder.

Mojo Vision'ın teknolojisi bir anlamda artırılmış gerçekliktir. Ama düşündüğünüz şekilde değil. Sert lensin tek renkli yeşil ekranı metin, temel grafikler ve hatta bazı çizimler gösterebilir, ancak daha çok bir akıllı saat gibi çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Lensin ivmeölçeri, jiro ve manyetometresi de ona daha önce denemediğim bir şey veriyor: göz takibi . 

gözlerinde bir dünya

Göz hareketini algılamak için kameralar kullanan VR ve AR gözlüklerdeki göz izleme teknolojisinin aksine, bu lensler aslında gözünüze oturarak göz hareketini takip eder. Mojo Vision'ın yöneticilerine göre sensörler, bir akıllı saatte olduğu gibi bu hareketi VR veya AR gözlüklerinden daha doğru bir şekilde hesaplayabilir. Lensler henüz tam olarak takılmadığı için bunları gözlerime takmadım. Lensi gözüme çok yakın tuttum ve izleme etkisini görmek için başımı hareket ettirdim.

Mojo'nun lensini 2020'de denediğimde, yerleşik hareket izleme teknolojisine veya pile sahip olmayan bir sürümdü. Yeni sürümde pil dizisi, hareket takibi ve kısa menzilli kablosuz bağlantı bulunuyor. 

Ancak lens bağımsız bir cihaz değildir; özel bir kablosuz bağlantı, Mojo'nun röle olarak adlandırdığı ve lensler için yardımcı bilgisayar görevi görecek, boyuna takılan ek bir cihazla doğrudan iletişim kurar. Mojo Vision donanımının o kısmını göremedim, sadece lensleri gördüm.

Lensler şu anda doğrudan telefonlara bağlanmayacak çünkü lenslerin daha verimli kısa menzilli kablosuz bağlantıya ihtiyacı vardı. Mojo Vision'ın Üründen Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Steve Sinclair, bana en son demolarda rehberlik eden "Bluetooth LE çok konuşkandı ve güç açtı" diyor. "Kendimizi yaratmak zorundaydık." Mojo Vision'ın kablosuz bağlantısı 5 GHz bandında, ancak Sinclair, şirketin kablosuz bağlantının almadığından veya parazite neden olmadığından emin olmak için hala yapması gereken işleri olduğunu söylüyor. 

Sinclair, "Bir telefon bizim ihtiyacımız olan radyoya sahip değil" diyor. "Lensin iletim gücünden dolayı kafaya biraz yakın olması gerekiyor." Teknolojinin bir kaska veya hatta gözlüklere yerleştirilebileceğini söylüyor, ancak şu anda boyun bandı tipi bir cihaz en pratik anlamda mantıklıydı.

Mojo, ideal olarak gelecekte daha uzun menzilli bağlantıları hedefliyor. Boyuna takılan işlemci yine de telefonlara bağlanabilecek. Telefonlardan GPS'i çeker ve bağlantı için telefonun modemini kullanarak bu boyun bandını bir köprü haline getirir.

Küçük bir arayüzde gezinme

Başımı kaldırmak ve yüzümün önünde bir çubuk üzerinde bir mercekle odaya bakmak, göz izleme özellikli, ekran etkin bir kontakt lens takmakla aynı şey değil. Bu demodan sonra bile, Mojo Vision'ın lenslerini vahşi doğada kullanmanın gerçek deneyimi bilinmiyor. Ancak Ocak 2020'deki son Mojo demomla karşılaştırıldığında bile, arayüzün lens üzerinde nasıl çalıştığını görmek, deneyimi çok daha gerçek hissettiriyor. 

Birçok yönden, Google'ın 2020'de satın aldığı bir şirket olan North tarafından yapılan Focals adlı bir çift akıllı gözlüğü andırıyor . North Focals, küçük bir okuma gibi çalışan, ancak göz takibi olmayan küçük bir LED ekran göz içine yansıttı. Objektifin etrafına bakmanın, kafamdaki bir akıllı saat gibi veya Google Glass gibi bilgi parçalarını nasıl ortaya çıkarabileceğini görebiliyorum … Parlak ekran, kazınmış ışık gibi havada asılı kalıyor, sonra kayboluyor.

2020'de Las Vegas'ta Mojo Vision'ı en son ziyaret ettiğimde göz takipli bir Vive Pro VR kulaklığında simüle edilmiş bir şey olan halka benzeri bir arayüz görüyorum. Yüzüğün etrafındaki küçük uygulama simgelerine inen küçük bir retikül görebiliyorum ve bir tanesinde birkaç saniye kalmak onu açıyor. Vizyonumun çevresindeki halka, uygulama benzeri widget'ların göründüğü kenarlara bakana kadar görünmez kalıyor.

Uçak uçuş bilgilerini aramayı simüle eden bir seyahat uygulaması ve koltuğumun nerede olduğunu gösteren küçük bir grafik görüyorum. Diğer pencerelere göz atabilirim (Uber yolculuk bilgilerim, kapım). Uygulamaya benzer başka bir pencere öğesi, ekranda açılır fitness verilerini (kalp atış hızı, tur bilgileri, akıllı saat okuması gibi) görmenin nasıl görüneceğini gösterir. Başka bir pencere öğesi görüntüleri gösteriyor: Yeşil tonlarında işlenmiş küçük bir bebek Yoda (aka Grogu) görüyorum. Ayrıca, Han Solo'nun klasik bir Star Wars çekimi. Bu görüntüler, ekranın resimleri görüntülemek ve üzerindeki metni okumak için yeterince iyi göründüğünü göstermektedir. Bir diğeri, bir teleprompter, yüksek sesle okuyabileceğim bir metin çıkarıyor. Uygulamalardan uzaklaşıp dış halkaya döndüğümde, uyarı bilgisi tekrar kayboluyor.

Tam olarak nasıl doğru hareket edileceğini bulmak kolay değil, ancak bu lensleri amaçlandığı şekilde denemiyorum bile. Gözlerimde, gözlerim hareket ettikçe hareket eder, arayüzü doğrudan kontrol ederdi. Gözlerimin dışında, başımı yukarı ve aşağı eğmem gerekiyor. Mojo Vision, gözdeki deneyimin ekranı daha da mevcut hissettireceğini ve görüş alanımı dolduracağını vaat ediyor. Bu mantıklı, çünkü ekranı gözümden biraz uzak tutuyorum. Objektif ekranı, öğrencimin olacağı yerin tam üstüne oturmak içindir ve dar ekran penceresi, görüş merkezimizin en ayrıntılı zengin kısmı olan foveanın olacağı alanla aynı hizadadır. Yüzüğün dışına bakmak, bir uygulamayı kapatmak veya başka bir tane açmak içindir.

Sonraki adım: Aslında onu giyiyor; sonra, reçeteler

Şu anda baktığım Mojo Vision lensi, daha önce gördüğüm 2020 versiyonundan kesinlikle daha fazla yerleşik donanıma sahip, ancak hala tam olarak etkinleştirilmedi. Sinclair, "Bir radyosu var, bir ekranı var, üç hareket sensörü var, içinde bir sürü pil var ve güç yönetim sistemi var. İçinde tüm bu şeyler var," diyor. Ancak lens üzerindeki güç sistemi henüz göz içi çalışması için etkinleştirilmedi. Bunun yerine, şu anda lens, güç ona iletilirken tuttuğum küçük bir kol desteğine bağlı. Şu an için denediğim demo, görüntülemesi için lensi açıp kapatmak için kablosuz çipi kullanıyor. 

Mojo Lens, lens üzerinde ve lens üzerinde çalışan şifreli verileri ve güç yönetimini yöneten küçük bir Arm Core M0 işlemciye sahiptir. Boyun bandı bilgisayarı uygulamaları çalıştıracak, göz izleme verilerini yorumlayacak ve 10 milisaniyelik döngülerde görüntü yerleşimini güncelleyecektir. Grafik verileri bazı yönlerden yoğun olmasa da ("300 piksellik bir içeriktir", diyor Sinclair), işlemcinin bu verileri hızlı ve güvenilir bir şekilde güncellemeye devam etmesi gerekecek. İşler senkronize olmazsa, göz küresinde oldukça hızlı bir şekilde kafa karıştırıcı olabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar