WordPress Hepsi Bir Arada SEO

 

WordPress Hepsi Bir Arada SEO Eklentisi Microsoft Clarity'yi Entegre Ediyor

WordPress SEO Eklentisi AIOSEO, Microsoft Clarity Behavior Analytics'i entegre ederek yayıncılara dönüşümleri iyileştirmek ve site sorunlarını teşhis etmek için güçlü içgörülere erişim sağlar

Popüler WordPress SEO eklentisi Hepsi Bir Arada SEO (AIOSEO) artık Microsoft Clarity kullanıcı davranışı analitiğini entegre ediyor. Netlik, yayıncıların, bir web sitesini daha iyi optimize etmek ve olası sorunları teşhis etmek için kullanıcıların bir web sitesiyle nasıl etkileşime girdiğini görmelerine olanak tanır.

Resmi duyuru şu faydaları sıraladı:

  • “Kullanıcı amacını anlayın
  • İçeriğinizi ve web sitesi tasarımınızı optimize edin
  • Hemen çıkma oranlarını azaltın
  • Dönüşüm oranlarını iyileştirin
  • Kullanıcı deneyiminizi (UX) optimize edin”

Microsoft Netliği

Clarity, kullanıcı davranışına odaklanan hafif bir analiz programıdır.

Wordpress SEO

Clarity'nin en iyi özellikleri:

  • Isı Haritaları
    Kullanıcıların web sayfalarınızla nasıl etkileşim kurduklarını, neleri tıkladıklarını ve bir sayfada ne kadar uzağa kaydırdıklarını gösterir.
  • Oturum Kayıtları
    Bu, site ziyaretçilerinin sitede nasıl gezindiğini ve siteyi nasıl tıkladığını ve hangi noktada onları kaybediyor olabileceğinizi gösterir. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için düzeltilebilecek sorunlu noktaları belirlemeye yardımcı olur.

  • Kullanıcıların siteyle nasıl etkileşimde bulunduğuyla ilgili sorunları gösteren Öngörü Raporları

Microsoft Clarity, yayıncıların sayfanın terk edilmesi gibi sorunları çözmesine ve kullanıcıların bir siteden bıkmalarının veya bir bültene kaydolmak gibi istenen bir eylemi gerçekleştirmemelerinin gizli nedenlerini belirlemelerine yardımcı olabilir.

AIOSEO ile Netlik Entegrasyonu

Clarity, AISEO ile modüler bir şekilde entegre edilmiştir. Bu, Clarity'nin varsayılan olarak etkinleştirilmediği anlamına gelir.

Bir yayıncının onu etkinleştirmek için iki web sitesi arasında geçiş yapması gerekmediğinden entegrasyon, Clarity'yi kullanmayı kolaylaştırır. Aktivasyon, web sitesinin kendisinde sorunsuz bir şekilde gerçekleşir.

Başka bir kolaylık da, bazılarının Clarity ile optimize edilen web sitesi arasında geçiş yapmak yerine web sitesi yönetici arayüzünde Clarity'ye sahip olmasıdır.

AIOSEO'da Netliği Etkinleştirme

Clarity'yi etkinleştirmeden önce, modülü etkinleştirmeden önce Google Page Speed ​​Insights'a veya başka bir sayfa hızı aracına gidip ortalama bir sayfa hızı elde etmek için üç veya beş sayfa hızı ölçümü yapmak isteyebilirsiniz.

Clarity'yi etkinleştirdikten sonra aynı sayıda testi yapın ve önceki ve sonraki ortalamaları karşılaştırın.

Bu, sitenizde Clarity'yi etkinleştirmenin bir etkisi olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır.

Clarity'yi etkinleştirmek kolaydır, Web Yöneticisi Araçları Doğrulama sayfasına gitmeniz yeterlidir:

Genel Ayarlar > Web Yöneticisi Araçları Doğrulaması

Buradan Clarity modülünü etkinleştirebilir ve yeni bir proje oluşturma sürecine başlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar