Google, Facebook ve Stripe, Karbon Kirliliğini Azaltmaya Çalışıyor

 

Google, Facebook ve Stripe, Karbon Kirliliğini Azaltmak için 925 Milyon Dolarlık Planını Açıkladı

Şimdi büyük harcama sözü, iklim değişikliğiyle mücadele için teknolojiye olan güveni artırmak için tasarlandı.

Facebook ve Google'ın ana şirketleri, geliştirildiğinde karbon yakalama teknolojisini satın almayı taahhüt ederek iklimle mücadele için tasarlanmış yaklaşık 1 milyar dolarlık bir programa katıldı.

Teknoloji Şirketleri Karbon Kirliliği

Meta ve Alphabet Salı günü, harcamaların sonunda onaylanmış karbon yakalama projelerine akacağını taahhüt eden ödeme işlemcisi Stripe'in bir yan kuruluşu olan Frontier'e katıldıklarını söyledi . E-ticaret şirketi Shopify ve danışmanlık firması McKinsey de Frontier programına katıldı.


Frontier, bir ileri pazar taahhüdü örneğidir, bir teknoloji geliştiricilerinin, geliştirildikten sonra onu satabileceklerinin garantisidir. Düzenleme, aşı veya ilaç gibi yeni bir ürün geliştirmenin maliyeti o kadar yüksek olduğunda, şirketler bunu yapmanın karlı olmayacağından endişelendiğinde kullanılır. 

Frontier üyeleri, küresel ısınmaya neden olan birincil gaz olan karbondioksiti atmosferden uzaklaştıran teknolojilere 2030 yılına kadar toplam 925 milyon dolar harcama sözü verdi. İklim değişikliğiyle mücadele çabalarının çoğu, örneğin yenilenebilir enerjiye geçerek ve et tüketimini azaltarak ilk etapta emisyonları yenilemeye odaklanır, ancak karbon yakalama, çelik ve beton üretimi gibi operasyonlardan kaynaklanan karbon emisyonlarını telafi etmek için önemli olabilir. Karbon yakalama, yalnızca ekonomik olarak yılda devasa bir gigaton ölçeğinde çalışırsa yardımcı olacaktır.

Şubat ayında Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli raporuna göre iklim değişikliği, fırtınalarda, kuraklıklarda ve orman yangınlarında artışa ve biyolojik çeşitliliğin azalmasına neden oluyor .

Şimdiye kadar, karbon yakalama teknolojisi, IPCC'nin ihtiyaç duyduğu yılda milyarlarca tonun çok altında, atmosferden 10.000 tondan daha az karbondioksiti kalıcı olarak çıkardı. Frontier, karbon yakalama teknolojisi satın alma sözü vererek, üyelerinin girişimcileri ihtiyaç duyulan sistemleri geliştirmeye teşvik edebileceğini umuyor.

Stripe'in iklim çalışmaları başkanı Nan Ransohoff yaptığı açıklamada, "Frontier ile girişimcilere, araştırmacılara ve yatırımcılara kalıcı karbon giderme için bir pazar olduğuna dair yüksek bir talep sinyali göndermek istiyoruz: inşa edin ve satın alacağız." Dedi.

Teknoloji devleri şimdiden yenilenebilir enerji satın alarak ve diğer çabalarla karbon ayak izlerini azaltmaya çalıştılar . Mart ayında Microsoft, daha fazla işletmenin karbon yakalama pazarına girmesi için çağrıda bulundu .

Yorum Gönder

0 Yorumlar