LinkedIn Tüm Sektörlerde Talep Edilen İşleri Raporladı

 

LinkedIn, Tüm Sektörlerde En Çok Talep Edilen İşleri Raporladı

LinkedIn'den gelen bir rapor, yazılım mühendislerine, RN'lere ve satış görevlilerine olan talebin yüksek olduğunu ve hizmet uzmanlarına olan ihtiyacın artmaya devam ettiğini gösteriyor.

COVID-19 ve “büyük görev değişikliği” sonrasında işgücünde birçok değişiklik oldu.

Yeni bir raporda, LinkedIn şu anda en hızlı büyüyen ve en çok talep gören işleri belirlemek için sitesindeki verileri kullandı.

LinkedIn En Çok Talep Gören İşler

En Yüksek Büyümeyi Gören Hizmet Sektörü

Şirketler 2021'in son aylarında yüz yüze ticarete kapılarını yeniden açmaya başladıkça, her türden hizmet uzmanına olan talep artıyor.

Konukseverlik özellikle salgından çok etkilendi. Amerikan Otel ve Konaklama Derneği'nin Otel Endüstrisinin Durumu 2021 raporuna göre, 2020'de 670.000 operasyon işini ve yaklaşık 4 milyon konaklama işini kaybetti.

Sektör toparlanmaya çalışırken, ev hizmetlilerine (ev ve hastane temizlik profesyonellerini de içerir) olan talep, 2021'de üçüncü çeyrekten (Temmuz - Eylül) üç kattan fazla artarak dördüncü çeyreğe (Ekim - Aralık) yükseldi.

İş ilanlarına göre bu dönemde talebin en hızlı arttığı ilk beş iş şunlardı:

  1. Temizlikçi – %320 büyüme
  2. Gıda uzmanı – %260 büyüme
  3. Eczane uzmanı – %250 büyüme
  4. Vergi danışmanı – %240 büyüme
  5. Python geliştiricisi – %230 büyüme

En Çok Talep Edilen İşler Genel Olarak Tutarlı Kalıyor

İş gücündeki değişiklikler birçok endüstriyi işgücü sıkıntısıyla karşı karşıya bıraktı, ancak COVID öncesi en yüksek talep gören işler hala üst sıralarda yer alıyor.

LinkedIn gönderilerine göre 2021'in dördüncü çeyreğinde en çok talep gören işler şunlardı:

  1. Yazılım Mühendisi
  2. JavaScript geliştiricisi
  3. Satis elemani
  4. Kayıtlı hemşire
  5. Java Yazılım Mühendisi

Bunlardan sadece hemşirelik pandemi sırasında listede yeniydi.

İlk 10 içinde, dördüncü çeyrekte listeye giren tek iş, en çok talep gören dokuzuncu sırada gelen sürücüydü . Dördüncü çeyrek tatil sezonu olduğundan, alışveriş ve e-ticaret büyük olasılıkla sürücülere yönelik artan talebe katkıda bulundu.

Yüksek İşten Ayrılma Oranları Çalışan Önceliklerini Değiştiriyor

İşgücü İstatistikleri Bürosu'na göre, Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4,51 milyona ulaştıktan sonra işlerinden gönüllü olarak ayrılan işçi sayısı yüksek kaldı .

Bu, olağan koşullar altında tümü yüksek ciro yaşayan konaklama, perakende satış ve yemek servisi gibi insanlara yönelik sektörler tarafından yönetildi.

İşgücü kıtlığı işçilere daha fazla pazarlık gücü sağladığından, işveren seçerken yeni öncelikleri vardır.

2021 LinkedIn anketine göre - esnek çalışma düzenlemeleri, kapsayıcı işyerleri ve iş-yaşam dengesi, iş adayları için giderek daha önemli hale geldi.

İşverenler Adayları Nasıl Çekeceklerini Yeniden Düşünüyor

İş gücü sıkıntısı ve tüm zamanların en yüksek seviyesindeki tükenmişlik için görünürde bir sonu olmayan birçok şirket, modernleştirilmiş başvuru ve mülakat süreçleri ile işe alım süreçlerini yeniden gözden geçiriyor.

Payscale'in 2022 Ücretlendirme En İyi Uygulamaları Raporuna göre, bazı şirketler üst düzey yetenekleri elde tutmak ve çekmek için ücretlerini artırıyor ve %44'ü %3'ten fazla zam teklif etmeyi planlıyor .

Ancak, %8'e yaklaşan enflasyonla birlikte, bu, artan yaşam maliyetini dengelemek için yeterli değildir ve bazı çalışanları memnuniyetsiz bırakabilir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar