Musk, Twitter'ın %9,2 Hissesini Aldı

 

Musk, Twitter'daki %9,2 hissesini açıkladıktan sonra Twitter Blue aboneliği değişikliğini önerdi

Birkaç gün önce Twitter'da %9,2'lik bir hisse açıklayan Musk'a yönetim kurulunda bir koltuk teklif edildi ve bu, bazı Twitter çalışanlarını içeriği denetleme yeteneğinin geleceği konusunda paniğe kaptırdı.

Twitter Inc'in en büyük hissedarı Elon Musk, Cumartesi günü sosyal medya devi Twitter Blue premium abonelik hizmetinde, fiyatını düşürmek, reklamları yasaklamak ve kripto para birimi dogecoin'de ödeme seçeneği sunmak da dahil olmak üzere bir dizi değişiklik önerdi.

Musk twitter


Birkaç gün önce Twitter'da %9,2'lik bir hisse açıklayan Musk'a yönetim kurulunda bir koltuk teklif edildi ve bu, bazı Twitter çalışanlarını içeriği denetleme yeteneğinin geleceği konusunda paniğe kaptırdı.

Twitter, Haziran 2021'de kullanıma sunulan Twitter Blue'nun Twitter'ın ilk abonelik hizmeti olduğunu ve aylık abonelik temelinde "premium özelliklere özel erişim" sunduğunu söylüyor. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'da mevcuttur.

Bir Twitter gönderisinde, elektrikli araç üreticisi Tesla Inc'in başkanı, Twitter Blue'ya kaydolan kullanıcıların ayda mevcut 2,99 dolardan önemli ölçüde daha az ödemeleri gerektiğini ve yerel para biriminde ödeme seçeneğinin yanı sıra bir kimlik doğrulama onay işareti almaları gerektiğini önerdi.

Musk, "Fiyat muhtemelen ayda yaklaşık 2 ABD doları olmalı, ancak 12 ay önceden ödenmeli ve hesap 60 gün boyunca onay işareti almıyor (kredi kartı ters ibrazlarına dikkat edin) ve dolandırıcılık/spam için kullanılıyorsa geri ödeme yapılmadan askıya alındı" dedi. cıvıldamak. "Ve reklam yok," diye önerdi Musk. “Twitter hayatta kalmak için reklam parasına bağımlıysa, şirketlerin politika dikte etme gücü büyük ölçüde artar.”

Musk ayrıca dogecoin ile ödeme seçeneği önerdi ve Twitter kullanıcılarından görüşlerini istedi. Twitter, Musk'ın önerileri hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Şirket zaten insanların favori içerik oluşturucularına bitcoin kullanarak bahşiş vermesine izin veriyor. Twitter geçen yıl, bir blok zincirinde bulunan görüntüler veya videolar gibi dijital varlıklar olan NFT'ler veya değiştirilemeyen belirteçler için kimlik doğrulamayı desteklemeyi planladığını söylemişti.

Musk ayrıca, 81 milyondan fazla takipçisi olan Twitter hesabında, şirketin San Francisco genel merkezinin “kimse (orada çalışmak için) gelmediği” için evsizler barınağına dönüştürülüp dönüştürülmeyeceğini soran bir anket başlattı. Anket bir saat içinde 300.000'den fazla oy aldı ve %90'ı evet cevabını verdi.

Pek çok analist, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda şimdiye kadar kaydedilen en yüksek seviye olan 2002'deki rekor çekimserlik oranının (%28.4) geçilebileceğinden endişe duyuyor. 2017 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %22,2 çekimserlik oranı vardı.

Seçmenler, Nisan ayı soğukluğuna karşı Pazar günü Paris'in güneyindeki bir sandık merkezinde sandık açılmadan önce oy kullanmak için kuyruğa girdi. İçeri girdiklerinde, kağıt oy pusulalarını zarflara ve ardından şeffaf bir kutuya, bazıları maske takarak veya COVID-19 önlemlerinin bir parçası olarak el jeli kullanarak yerleştirdiler.

Belediye, Marsilya'da 480 sandığın sorunsuz bir şekilde açıldığını söyledi.

47 yaşındaki memur Carole Junique, sandıkların açık olduğu ilk bir saat içinde oy kullanmaya geldi.

"Fransa'da oy kullanma hakkımız var, bunu korumak önemli. Elbette diğerleri arasında tek sözümüz var ama herkes harekete geçerse bu bir şeyleri değiştirebilir" dedi.

Pek çok seçmen, seçimlerinin zor olduğu gerçeğini gizlemiyor. Kırk yaşlarındaki Cédric Hodimont, sonunda "varsayılan bir oylama" yaptığı için pişmanlık duyuyor.

Pantin'de, 77 yaşındaki emekli ve eski bir okul bekçisi olan Michèle Monnier de erken oy kullandı.

"Zamanımın kadınları oy vermek için savaştı, bu yüzden seçim ne olursa olsun oy kullanacağım" dedi.

32 yaşındaki oyuncu Blandine Lehout kızıyla birlikte markete gidiyor: "Hayatımda ilk kez oy kullanmıyorum. Milletvekili seçimlerinde oy kullanacağım ama hepsinden nefret ediyorum. beni korkuttukları bir aşamada."

Bordeaux yakınlarındaki 25.000 nüfuslu bir kasaba olan Libourne'da belediye başkan yardımcısı, saat 08:30'a kadar hızlı bir katılımın kendisini şaşırttığını söyledi.

Avrupa ya da bölgesel seçimler gibi diğer seçimlere kıyasla insanların olduğunu, seferberlik olduğunu görüyoruz” dedi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar