Elon Musk Twitter Satın Alımı Askıda

 

Musk'ın Twitter Anlaşması “Geçici Olarak Beklemede”

Tesla CEO'su Elon Musk, hesapların sadece %5'inin spam ve sahte kullanıcılar olduğu tahminine ilişkin daha fazla ayrıntı aradığı için Twitter'ı satın alma anlaşması duraklatıldı.

Tesla CEO'su Elon Musk'ın Twitter'ı 43 milyar dolara satın alacağı açıklandıktan bir aydan kısa bir süre sonra anlaşma askıya alındı.

13 Mayıs'ta bir tweet'te, mevcut dünyanın en zengin adamı Musk şunları söyledi:

"Spam/sahte hesapların gerçekten de kullanıcıların %5'inden daha azını temsil ettiği hesaplamasını destekleyen ayrıntılar bekleyen Twitter anlaşması geçici olarak askıya alındı."

Musk birkaç ayrıntı verdi, ancak birkaç saat sonra "hala satın almaya kararlı olduğunu" söylediği başka bir tweet ile devam etti.

Elon Musk Twitter


Üç Aylık Mali Rapor Sahte Hesaplarla İlgili Soruları Yükseltiyor

Musk'ın ilk tweet'i, Twitter'ın üç aylık mali raporunu kapsayan bir Reuters makalesiyle bağlantılı .

Raporda, platformun aylık yaklaşık 300 milyon aktif kullanıcısının yalnızca %5'inin spam veya sahte hesap olduğu tahminini içeriyordu.

Twitter, bu tahmini örnek hesapların incelemesine dayandırdı ve sayının "makul" olduğunu belirtti. Ancak ölçümlerin bağımsız olarak doğrulanmadığını ve bu hesapların sayısının daha fazla olabileceğini kabul etti.

Musk daha önce Twitter'ı satın aldıktan sonraki görevlerinden birinin spam botlarını ortadan kaldırmak olacağını tweet etmişti.

Tweetler Twitter Exec Shakeup'tan Sonra Geliyor

Musk'ın tweet'i, iki Twitter yöneticisinin şirketten ayrılacağının açıklanmasından sadece bir gün sonra geldi .

Tüketici Keyvon Beykpour Genel Müdürü ve Gelir Ürün Lideri Bruce Falck, mevcut CEO Parag Agrawal tarafından ayrılmaları istendi.

Şirket ayrıca mali açıdan daha sorumlu olmak için işe alımları dondurma kararı aldığını duyurdu.

Yatırımcılar Anlaşmanın Geçeceğinden Endişe Gösteriyor

Musk'ın Twitter satın alma anlaşmasının haberini takiben, sosyal medya platformunun hisse fiyatları hisse başına 50$'a yaklaştı, ancak anlaşmanın üzerinde anlaşılan hisse fiyatı olan 54.20$'a asla ulaşamadı.

Piyasa analizleri, bunun yatırımcıların anlaşmanın gerçekleşeceği konusunda şüpheci olduklarının bir işareti olduğunu öne sürdü.

Endişenin bir kısmı, Musk'ın satın almayı finanse etmek için Tesla'nın hisselerine karşı borç almasıyla ilgili gibi görünüyor.

İlk tweet, sosyal medya platformunun hisselerini ikinci tweet'in ardından toparlansa da, piyasa öncesi işlemlerde %20 oranında değer kaybetti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar