Elon Musk Anlaşmadan Çekilirken Twitter Satın Alma Belirsiz

 Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almak için anlaşmadan çekilmeye çalışıyor.

Elon Musk, Cuma günü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunulan bir dosyaya göre, Twitter'ı satın almak için 44 milyar dolarlık anlaşmadan vazgeçmeye çalışıyor.

Elon Musk Twitter

Musk'ın avukatları, Twitter'ın platformda para kazanılabilir günlük aktif kullanıcı (mDAU) sayısıyla ilgili müzakereler sırasında "yanlış ve yanıltıcı" açıklamalar yaptığını iddia ediyor.

Musk'ın avukatı Twitter'ın Baş Hukuk Görevlisi Vijaya Gadde'ye yazdığı bir mektupta :

“Twitter, Birleşme Sözleşmesini ihlal ediyor çünkü Birleşme Sözleşmesi maddi olarak yanlış beyanlar içeriyor gibi görünüyor…

Twitter, bu tür dosyalamalarda, mDAU'larının yanlış veya spam olan kısmıyla ilgili olarak, "Bir hesap örneği üzerinde dahili bir inceleme gerçekleştirdik ve ilk çeyrekte yanlış veya istenmeyen 2022, çeyrek boyunca mDAU'muzun %5'inden daha azını temsil etti…'

Bay Musk, Birleşme Anlaşmasına girmeyi kabul ederken, Birleşme Anlaşmasındaki bu beyana (ve Twitter'ın halka açık olarak sunulan SEC belgelerindeki yanlış ve spam hesaplarla ilgili çok sayıda kamuya açık beyanına) dayandı.

Bay Musk, bu maddi beyanların yanlış olduğunun belirlenmesi durumunda Birleşme Anlaşmasının feshedilmesini talep etme hakkına sahiptir.”

Başka bir deyişle, Musk'ın avukatları, Twitter'ın üyelerinin kaçının bot olduğu konusunda doğru olmadığını iddia ediyor.

Twitter'ın sözde bot sorununa yönelik kamuoyu eleştirisinin ardından, Musk'ın avukatlarının anlaşmadan çekilme nedeni olarak bunu göstermesi şaşırtıcı olmayabilir.

Musk'ın tereddüt etmesinin bir başka nedeni de hisse değerindeki keskin düşüş. Musk, Twitter'ı satın almayı teklif ettiğinde hisse başına 54,20 dolar olarak değerlendirdi. O zamandan beri, değer hisse başına 36.81 dolara düştü.

Sebep ister botlar, ister sonuç olsun, Musk'ın Twitter'ı satın almaktan vazgeçmesi kolay olmayacak.

Şimdi ne olacak?

Twitter, anlaşmayı kapatmaya kararlı ve anlaşmayı uygulamak için yasal işlem başlatacağını söyledi.

Twitter yönetim kurulu başkanı Bret Taylor, Musk'ın mektubuna yanıt verdi.

Twitter yönetim kurulu yasal işlem başlatırsa, Twitter'ın anlaşmayı ihlal ettiğini kanıtlama görevi Musk'a ait olacak.

Twitter sahip olduğu bot sayısı hakkında yalan mı söyledi?

Bu Musk'ın şirketi satın almaktan vazgeçmesi için geçerli bir sebep mi?

Bunlar, bir yargıcın her iki tarafça sunulan davaları inceledikten sonra karar vermesi gereken sorulardır.

Emin olduğumuz tek şey, bu hikayenin henüz bitmediği. Mahkemeye giderse daha aylarca sürmesini bekleyin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar