Googlebot İlk 15 MB HTML İçeriğini Tarar ve Dizine Ekler

 Google'ın web tarayıcısı, yardım dokümantasyon güncellemesine göre sıralamaları belirlemek için yalnızca bir sayfanın HTML'sinin ilk 15 MB'ını kullanır.

Googlebot'un yardım belgesinde yapılan bir güncelleme, bir web sayfasının ilk 15 MB'lık bölümünü tarayacağına ve bu kesintiden sonraki hiçbir şeyin sıralama hesaplamalarına dahil edilmeyeceğine dair bir onay içerir.

Google, yardım belgesinde şunları belirtir:

“Resimler, videolar, CSS ve JavaScript gibi HTML'de atıfta bulunulan tüm kaynaklar ayrı olarak alınır.

Dosyanın ilk 15 MB'sinden sonra, Googlebot taramayı durdurur ve dosyanın yalnızca ilk 15 MB'sini dizine eklemek için dikkate alır.

Dosya boyutu sınırı, sıkıştırılmamış verilere uygulanır."

Bu , SEO topluluğunda bazılarının, bunun Googlebot'un HTML dosyalarındaki kesimde resimlerin altına düşen metni tamamen göz ardı edeceği anlamına gelip gelmediğini merak etmesine neden oldu.

Google Arama Avukatı John Mueller, Twitter aracılığıyla “Yazıldığı gibi HTML dosyasının kendisine özgüdür” dedi.

"IMG etiketleriyle alınan gömülü kaynaklar/içerik, HTML dosyasının bir parçası değil."

Bu SEO İçin Ne Anlama Geliyor?

Googlebot tarafından ağırlıklandırıldığından emin olmak için, artık önemli içeriğin web sayfalarının üst kısmına yakın bir yere eklenmesi gerekiyor.

Bu, kodun, SEO ile ilgili bilgileri ilk 15 MB'lık bir HTML veya desteklenen metin tabanlı dosyaya yerleştirecek şekilde yapılandırılması gerektiği anlamına gelir.

Ayrıca, mümkün olduğunda resimlerin ve videoların doğrudan HTML'ye kodlanmaması için sıkıştırılması gerektiği anlamına gelir.

Tarama Bütçesi


SEO en iyi uygulamaları şu anda HTML sayfalarının 100 KB veya daha azında tutulmasını önermektedir , bu nedenle birçok site bu değişiklikten etkilenmeyecektir. Sayfa boyutu, Google Page Speed ​​Insights dahil olmak üzere çeşitli araçlarla kontrol edilebilir.

Teoride, indeksleme için kullanılmayan bir sayfada potansiyel olarak içeriğe sahip olmanız endişe verici gelebilir. Ancak pratikte 15MB oldukça büyük bir HTML miktarıdır.

Google'ın belirttiği gibi, resim ve video gibi kaynaklar ayrı ayrı getirilir. Google'ın ifadesine dayanarak, bu 15 MB'lik kesintinin yalnızca HTML için geçerli olduğu anlaşılıyor.

Tüm kitapların metnini tek bir sayfada yayınlamadığınız sürece, HTML ile bu sınırı aşmak zor olurdu.

15 MB HTML'yi aşan sayfalarınız varsa, muhtemelen yine de düzeltilmesi gereken temel sorunlarınız vardır.

Editörün notu: Bu makalenin önceki bir sürümü, Google'ın bunu yeni bir uygulama olarak duyurduğunu belirtti. Google'dan John Mueller bir tweet'te “Bu bir değişiklik değil, sadece daha önce resmi olarak belgelenmedi…” açıklamasını yaptı ve bu makale bunu yansıtacak şekilde güncellendi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar