Google artık yapılandırılmış verilerin bir parçası olarak video açıklamaları gerektirmez

 Yapılandırılmış verilerde videolarınıza açıklama eklemek artık gerekli değil, ancak Google yine de bunu yapmanızı öneriyor.

Bu değişikliğin bir sonucu olarak, Google Search Console, eksik açıklama özelliği öğeleri için hata bildirmeyecektir.

Google Video Schema


Yapılandırılmış veri değişikliği. Google, yapılandırılmış veri belgelerinde "açıklama" özelliğini "zorunlu"dan "önerilen"e taşıdı. Bunu burada görebilirsiniz .

Videonun açıklaması, Google'ın videoyu anlamasına yardımcı olmak için kullanılır, ancak artık video yapılandırılmış verileri için bir gereklilik değildir.

Arama Konsolu değişikliği. Açıklama özelliği artık Video yapılandırılmış veri öğeleri için gerekli değil, Google burada yazdı ve "Google'ın videonuzun içeriğini daha iyi anlamasına yardımcı olmak için yine de şiddetle tavsiye ediliyor" dedi.

Eksik açıklama sorunları, o zengin sonuçlar raporunda artık "kritik sorunlar" olarak görünmeyecek. Video yapılandırılmış verileriniz için açıklama kullanmıyorsanız, geçerli Video yapılandırılmış veri öğelerinin sayısında bir artış görebilirsiniz.

Neden umursayalım? Bu, video yapılandırılmış verilerini yayınlamanızı ve Google'ın bunları zengin sonuçlar olarak almasını sağlamanızı kolaylaştıracaktır. Video küçük resimleriniz daha fazla video için gösterilebilir ve Google Arama'da bu arama sonucu snippet'lerinden daha yüksek bir tıklama oranı görebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar