Hello Tomorrow Türkiye Summit 2024 Etkinliği Gerçekleşti

 Dünya çapında bilim ve teknolojiye dayalı girişimlerin öncüleri ve yatırımcıları, İstanbul'da gerçekleştirilen Hello Tomorrow Türkiye Summit 2024 etkinliğinde bir araya geldi. Bu yıl altıncısı düzenlenen etkinlik, Hyperloop Geliştirme Programı, dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma merkezi CERN ve 1,5 milyar dolarlık yatırım fonu SOSV gibi önemli kuruluşların katılımıyla INOGAR ve IDEMA ev sahipliğinde DasDas'ta gerçekleştirildi.

Hello Tomorrow Türkiye 2024


Hello Tomorrow Türkiye tarafından düzenlenen etkinlik, bilim ve teknoloji temelli girişimciliği destekleyen bir sivil toplum kuruluşu ve danışmanlık şirketi tarafından gerçekleştirildi. 22 Şubat'ta DasDas'ta düzenlenen zirvede, kök hücreden gen terapisine, CERN'den biyoteknoloji girişimciliğine kadar birçok önemli konu tartışıldı.

Etkinlikte, Türkiye'den 13 bilim ve teknoloji temelli girişim, Türkiye'nin önde gelen araştırmacıları, inovatörleri ve yatırımcıları karşısında sunum yapma fırsatı buldu. Ayrıca, 21-22 Mart 2024 tarihlerinde Paris'te gerçekleşecek olan Hello Tomorrow Global Summit öncesi Türk girişim ekosistemiyle buluşma fırsatı yakaladılar.

Zirvede, dünya çapındaki bilim ve teknoloji temelli girişimciliği destekleyen kuruluşların temsilcileri, Türkiye girişim ekosistemiyle ilk kez bir araya geldi. Panelistler arasında, CERN Girişimcilik Geliştirme Sorumlusu Ash Ravikumar, SOSV'nin Partneri Benjamin Joffe ve kök hücre terapisi konusunda uzmanlaşmış Dr. Chukwuma Agu gibi isimler yer aldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Hello Tomorrow Türkiye Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Timur Topalgökçeli, bilim temelli teknolojilerin dünyayı ve insanlığı tehdit eden riskleri kontrol altına almamızı sağlayacak önemli buluşlar olduğunu vurguladı. Hello Tomorrow Türkiye'nin, ülkede binlerce inovatörü bir araya getirerek yüzlerce teknolojinin ticarileşmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Zirve, bilim ve teknoloji temelli girişimciliğin önde gelen isimlerini bir araya getirerek, geleceğin teknoloji liderlerini bir araya getirdi. Katılımcılar arasında, CERN'den Ash Ravikumar, SOSV'den Benjamin Joffe ve Oxford Üniversitesi'nden Dr. Sarah Allison gibi önemli isimler bulunuyordu.

Etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmada, retina görüntülerinden iş yerindeki körlük nedenlerini tespit eden EyeCheckup gibi girişimler öne çıktı. En iyi teknolojiler arasına seçilen girişimler, Paris'te gerçekleşecek olan Hello Tomorrow Global Summit'te dünyaca ünlü yatırımcılara sunum yapma fırsatı elde ettiler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar